Бизнес и научни партньорства

Чрез насърчаване на партньорства с университети, институти, частни и обществени изследователски центрове, Ceвa не само е в състояние да отговори на най-новите постижения в областта на научните изследвания, но и допринася за разширяване и диверсифициране...

Ние от Сева работим с широка мрежа от бизнес и научни институции по целия света. За да намерим най-добрите решения днес, трябва да се идентифицираме и работим съвместно с всички центрове за върхови постижения - където и да са те. Ето защо по цял свят провеждаме своя изследователска дейност. Но също така признаваме, че стратегическите съюзи с партньорите ни са от голямо значение, за извършване на собствената ни научноизследователска и развойна дейност.
Изпълнителният директор на СЕВА, г-н Марк Приказки, описва учените с думите "новите предприемачи” на света". Ако Вие имате бизнес или научна идея, за които смятате, че СЕВА би могла да подпомогне да бъдат доведени до успешен край, моля свържете се с нас (please contact us).

Някои примери за нашите успешни партньорства:

Ваксина COXEVAC®  срещу  Q-треска.

За създаването на тази ваксина срещу един от най-големите нововъзникнали зоонозите в Европа, Сева работи в партньорство с френския Национален институт за селскостопански изследвания (INRA) и с Ветеринарното училище в Нант.

Помощ  да се изкорени сънна болест ‘Stamp Out Sleeping Sickness

Някои от паразити, които причиняват сънна болест при хората, се срещат също и при говедата. Кръвосмучещите мухи цеце, които предават паразитите, могат да се хранят с кръвта на заразени животни и след това заразяват хората. Ако не се третира своевременно, болестта е смъртоносна за хората, но може да не предизвикват заболяване при говеда.
Основните елементи на кампанията по "изкореняване на сънна болест" са:

• Масово третиране на стотици хиляди говеда с медикаментите на Сева Veriben® и Veridium®,  които контролират паразитите: третирани са над един милион говеда.

• редовно пръскане на тези говеда с инсектицидния спрей на Ceвa Vectocid®, който убива мухите цеце и други видове мухи, които притесняват едрия рогат добитък. Използва се и срещу кърлежи, които също предават редица заболявания, смъртоносни за животните.

• Създаване на местни фирми, в които наскоро квалифицирани ветеринарни лекари се сдобиват и с предприемачески умения за допълване на техните технически умения и познания. Това им дава възможност да работят с мрежи от работници, базирани в общността и да предоставят тези продукти за здравето на животните, когато и където те са необходими: 6 професионални практики вече поддържат 10-30 работници
Резултатът е по-здрави и по-продуктивни животни, които са изложени на по-малък риск от сериозни, пренасяни от кърлежи заболявания; хора, които са изложени на по-малък риск от смъртоносна сънна болест и най-вече младите хора, които се възползват от редовна заетост в жизнеспособни местни фирми, които така служат на своите общества.

Тестване на потенциала на "Крави срещу малария" ‘Cows against Malaria’:

Кампании, които насърчават използването на инсектициди са били изключително успешни за намаляване на броя на случаите на малария в целия свят.
Някои видове комари, обаче, рядко влизат къщи и така не са податливи на този подход. Тези комари предпочитат да се хранят с кръв от животни, като едър рогат добитък, но тъй като също така понякога се хранят с кръв от хора, те все още представляват значителен риск от малария.
Вече милиони говеда се третират със специални пестициди да контролиране на мухите цеце и кърлежите - както показа инициатива "изкорени сънна болест". Сега Ceva и партньори подкрепят отбора на кенийски и британски учени, водена от ентомолога проф. Стив Toр от Ливърпулскато училище за тропическа медицина, Великобритания в проект, наречен "Крави срещу малария.
Целта на проекта е първо за да се разбере кой инсектициден спрей е най-ефективен в контролирането на тези комари. Различни видове пестициди ще бъдат сравнени при внимателно контролирани условия в Западна Кения.
Ако проучването на терена е успешно, този подход обещава да предостави значителни допълнителни ползи за здравето на хората, които са най-застрашени от малария и живеят в близък контакт с добитъка си.

Предоставяне на ветеринарни лекарства, достъпни за всички:
В развиващите се страни ваксинирането на селскостопански животни не е лесно: съществуващите ваксини често са прекалено скъпи или не са лесно достъпни, особено за бедните собствениците на добитък, а за някои важни заболявания, ефективни ваксини просто не съществуват. Резултатът е, че здравето и благосъстоянието на селскостопанските животни, техните собственици и общностите, в които живеят, са изложени на риск.

За да помогне за подобряване на тази ситуация, през 2004 г.е създадена "GALVmed" - Световния алианс за животновъдство и ветеринарни лекарства (GALVmed). GALVmed е глобален алианс с нестопанска цел на обществени, частни и държавни партньори, които в момента се финансират от фондацията на Бил Гейтс "Bill & Melinda" и Министерството за международно развитие на Великобритания.

Ceva има удоволствието да бъде ангажиран и активен член на GALVmed. С нашето присъствие в развиващите се страни и нашето техническо ноу-хау, особено в тропическата ветеринарна медицина, ние помагаме GALVmed да постигне целта си за "защитаване на животновъдството и подобряване на човешкия живот".

 contact@ceva.com 

Обратно нагоре