Нашата мисия

Здравето на животните, хората и планетата са неразривно свързани. Светът се нуждае от холистичен подход към здравето, който да разбира, че като защитаваме здравето на животните и околната среда, ние защитаваме собственото си здраве и бъдеще.

И така какво значи наистина ‘Together, beyond animal health’?  За нас, това е тристепенен ангажимент да помогнем за:

  •   Изхранване на нарастващото население

Светът се увеличава, така че осигуряването на храна и то добра храна за хората е жизнено важно. Сега не всеки от нас има достъп до достатъчно и качествен животински протеин. Затова устойчивото интензивно земеделие и животновъдство ще стават все по-важни ако искаме да изхраним 9 милиарда души до 2050 г.. Затова ние работим с производители на животинска продукция и искаме да намерим по-ефикасни начини за отглеждане, което в същото време не води до повече стрес за животните.

  • Предотвратяване на зоонозите

Ние ставаме все по-мобилни, но така нараства риска от потенциални пандемии. Ето защо ние сме посветени на борбата със зоонозите, които носят заплаха. Нашите продукти и услуги (и съществуващи и тези, които ще създадем) биха могли да подпомогнат здравните власти в усилията им да защитят здравето на животните и хората.

  •  Отглеждане на животни вкъщи

Колкото по-урбанизирани ставаме, толкова по-важни стават животните в нашия живот. Тяхната компания ни предлага несравними изживявания и емоционална подкрепа, както и реални ползи за здравето. Както се разрастватат нашите градове, така ще нараства и ролята на ветеринарните лекари в обучението и помощта за хората да живеят в хармония с техните домашни любимци.

Това е сериозна мисия. Разбираме го и разбира се не можем да я постигнем сами. Защото само при съвместната работа с други професионалисти в областта на здравето ще можем да посрещнем бъдещите нужди и изисквания на света. 

Обратно нагоре