Семинар на Сева Актинобацилна плевропневмония по свинете

На 24 Октомври 2014 г в хотелски комплекс Виа Понтика гр. Поморие, се проведе семинар на тема: „Актинобациларна плевропневмония по свинете – съвременни методи за имупрофилактика и оценка на икономическото въздействие върху резултатите във фермата“ ....

На 24 Октомври 2014 г в хотелски комплекс Виа Понтика гр. Поморие, се проведе семинар на тема: „Актинобациларна плевропневмония по свинете – съвременни методи за имупрофилактика и оценка на икономическото въздействие върху резултатите във фермата“.

Събитието, организирано от фирма Сева Анимал Хелт България беше насочено към специалисти в областта на свиневъдството. Участие  взеха 65 специалисти от цяла България: ветеринарни лекари, управители, собственици на свинеферми.

Лекторите - д-р Славомир Симеонов и д-р Венцислав Миков от екипа на Сева България, д-р Филип Мазеро от Франция и д-р Тамаш Ревеш от Унгария представиха информация за най-новите разработки на Сева в областта на диагностиката, контрола и превенцията на PRDC като цяло и актинобациларната плевропневмония в частност.

Д-р Мазеро представи концепцията "Ceva Lung Program"  - специализиран софтуер под формата  на приложение за таблет, служещ за оценка на белодробните лезии в кланицата.

Ceva Lung Program app предоставя ценна статистическа информация за субклиничните респираторни проблеми и ефективността от контрола в удобен за ползване от ветеринарния лекар и мениджмънта на фермата вид.

На семинара беше представена нова ваксина на фирма Сева – Coglapix, предназначена за имунопрофилактика и намаляване на икономическите загуби причинени от актинобациларна плевропневмония.

Д-р Тамаш Ревеш сподели опита от работата с  Coglapix и Ceva Lung Program в Унгария, като акцентира върху практически важни детайли и допускани грешки които следва да бъдат избягвани.

След приключването на лекционната част, участниците в събитието имаха възможност да дегустират отбрана селекция  вина и бренди от региона на Поморие, а вечерята с музикална програма от оркестър на живо донесе още приятни емоции за всички гости.

Презентациите от семинара можете да откриете в професионалната зона на сайта, в меню "Статии".

Обратно нагоре